fbpx

Borvíz és palacsinta a II. Kürtőskalács – édes ízek fesztiválján


Szeptember 5-ig lehet jelentkezni

A borvízkóstolóval és az ásványvíz hozzáadásával készített palacsintasütő versenyéről ismert Aquarius – borvízünnep idén is szerves részét képezi a Kürtőskalács fesztiválnak, szeptember 9-én.

„A tavalyi palacsintasütő versenyen igazi ínyencségekkel kápráztatták el a csapatok a zsűrit: volt, aki a hagyományos recepteket részesítette előnyben, a merészebbek pedig újszerű töltelékkel próbálkoztak. Az idén egy versenyt szervezünk, a csapatok A legjobb borvizes palacsinta címre pályázhatnak, akik kötelezően palackozatlan, a kereskedelemben nem kapható székelyföldi ásványvizet kell a palacsinta sütéséhez használjanak, melyet egy típusú édes töltelékkel készíthetnek el. Természetesen a csapatok standjainál ez alkalommal is bárki megkóstolhatja a finomságokat és a háromszéki borvizeket, amelyekből több mint hatszázat tartanak számon” – fogalmazott Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület vezetője.

A versenyre borvízforrással rendelkező települések 3-4 fős (1 főszakács, 1 tűzmester, 1-2 inas) csapatai nevezhetnek be. A zsűri pedig az elkészült megtöltetlen palacsinta minőségét (vastagsága, állaga, íze) és a megtöltött ízét, tálalását, a recept egyediségét és a termék kreatív megnevezését értékeli.

Az érdeklődők szeptember 5-ig jelentkezhetnek a megmérettetésre a www.kurtosfeszt.ro honlapon található jelentkezési lap kitöltésével. A versennyel kapcsolatos részletek az esemény weblapján vagy a 0742180278-as telefonszámon érhetők el.

Részletek itt

Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

  1. 2 augusztus 31.


vissza

Szervezők

Partnerek

Támogatók