fbpx

Apă minerală şi clătite, la Festivalul Deliciilor Dulci


Se pot depune cereri de înscriere până la data de 25 septembrie

Sărbătoarea Apei Minerale – Aquarius popularizează timp de un deceniu apele minerale cu diferite efecte terapeutice. Anul acesta evenimentul itinerant Festivalul Aquarius se va desfăşura în cadrul Festivalului deliciilor dulci, oferind posibilitatea de a prezenta şi de a înscrie în concurs cele mai valoroase ape minerale pentru prepararea clătitelor.

„Ne concentrăm conştient eforturile către atragerea, prin turismul de evenimente, a turiştilor. Kurtoskalacs-ul şi apele minerale sunt valori ale noastre de care suntem mândri şi, fiind unicate, ele constituie bazele construirii brandului Ţinutului Secuiesc. Obiectivul nostru este acela de a consolida statutul de destinaţie turistică a judeţului Covasna, iar gastronomia joacă un rol esențial în acest caz, motiv pentru care lansăm un festival al kurtos-ului de mai mare amploare şi, concomitent, Sărbătoarea Apei Minerale – Aquarius, eveniment care a fost găzduit de numeroase localităţi din regiune, împreună cu concursul «Cea mai bună clătită cu apă minerală»” – a explicat Grüman Róbert, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Festivalul Deliciilor Dulci se va desfăşura în perioada 29 septembrie şi 1 octombrie, în organizarea Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului, Consiliul Judeţean Covasna şi Centrul de Cultură al judeţului Covasna, iar la concursul de preparat clătite ce va avea loc în cadrul festivalului, candidaţii vor concura pentru titlurile „Cea mai bună clătită cu apă minerală” şi „Cea mai bună apă minerală pentru prepararea clătitelor”. Cei interesaţi se pot înscrie până în data de 25 septembrie, prin completarea formularului disponibil pe pagina www.kurtosfeszt.ro . Detalii privind concursul se pot obţine vizitând pagina de web sau la telefonul nr. 0746110766.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna

20 septembrie 2017înapoi

Organizatori

Parteneri

Sponsori