Programul concursului |
Kürtőskalács-ul anului în Ținutul Secuiesc (sâmbătă) |
Categoria kürtőskalács creativ (duminică) |
Ocuparea locurilor | 9.00 | 9.00 |
Jurizare la fața locului | 10.00 – 12.00 | 10.00 – 12.00 |
Începerea frământării | 10.00 | 10.00 |
Concurs – prezentarea kürtőskalács-ului spre jurizare | 13.00 | 13.00 |
Jurizare prin degustare oarbă | 13.00- 15.00 | 13.00 – 15.00 |
Decernarea premiilor | 17.00 | 17.00 |
Regulamentul concursului:
Fiecare echipă înscrisă în competiție trebuie să respecte următoarele reguli:
Juriul va face o vizită la fiecare echipă concurentă şi va putea acorda puncte pe tot parcursul desfăşurării concursului.
Se acordă puncte pentru:
Notă: pentru degustare la fața locului nu se vor acorda puncte, ci numai la degustarea oarbă.
Se acordă punctaj pentru: procesul tehnologic – la locul coacerii; aspect și formă (degustare oarbă); gust (degustare oarbă)