fbpx

Concurs

Concursul de preparat kürtőskalács îşi propune să găsească „Kürtőskalács-ul anului în Ţinutul Secuiesc”, preparată după o reţetă tradiţională, dar care îmbină gustul tradiţional cu cerinţele epocii noastre. În competiţie se pot înscrie producătorii de kürtőskalács (cozonac secuiesc) din judeţele Covasna, Mureş şi Harghita. Firma participantă, care câştigă acest titlu, poate menţiona în materialele sale publicitare inscripţia „Kürtőskalács-ul anului în Ţinutul Secuiesc”. Deci, concursul se adresează producătorilor profesionişti de kürtőskalács, iar produsele înscrise în concurs vor fi evaluate de către un juriu de specialitate care va acorda puncte atât pentru procesul de preparare, cât şi aspect şi gust. Prima zi, concurenţii vor prepara în mod exclusiv un cozonac secuiesc tradiţional, acoperit cu un strat de zahăr caramelizat, lung de minim 25 cm, în cea de a doua zi, concurenţii vor prepara un kürtőskalács după o reţetă proprie, regândită într-un mod creativ.

Regulamentul concursului


Puncte acordate pentru procesul tehnologic de preparare: max. 5 puncte

  • curăţenie
  • modul de frământare a aluatului (cu mâna sau cu aparat)
  • pregătirea, aranjarea și utilizarea materiilor prime
  • imaginea echipei, armonie, atmosferă
  • mod de prezentare a produsului

Puncte pentru aspect şi formă: max. 5 puncte

  • dimensiune (lungime, diametru, ansamblu)
  • uniformitatea fâşiilor
  • grosimea aluatului
  • uniformitatea stratului de caramel
  • gradul de coacere (interiorul colacului)

Puncte pentru gust: max. 5 puncte

  • gustul materialelor prime şi a produsului finit
  • consistenţa aluatului
  • gradul de caramelizare

Organizator

Parteneri

Sponzori