fbpx

Concurs

 

Programul concursului

Kürtőskalács-ul anului în Ținutul Secuiesc

(sâmbătă)

Categoria kürtőskalács creativ

(duminică)

Ocuparea locurilor 9.00 9.00
Jurizare la fața locului 10.00 – 12.00 10.00 – 12.00
Începerea frământării 10.00 10.00
Concurs – prezentarea kürtőskalács-ului spre jurizare 13.00 13.00
Jurizare prin degustare oarbă 13.00- 15.00 13.00 – 15.00
Decernarea premiilor 17.00 17.00

Regulamentul concursului:

Fiecare echipă înscrisă în competiție trebuie să respecte următoarele reguli:

 


1. Punctajul pentru procesul tehnologic (max. 5 puncte)

Juriul va face o vizită la fiecare echipă concurentă şi va putea acorda puncte pe tot parcursul desfăşurării concursului.

Se acordă puncte pentru:

  • curăţenie (igienă)

 

  • modul de coacere (curent, gaz sau cărbune – Notă: pentru coacerea tradițională pe cărbune, juriul va acorda punctaj mai mare)
  • pregătirea, așezarea și folosirea materiilor prime (se pot folosi materii prime pentru folosirea cărora s-a obținut autorizație)

Notă: pentru degustare la fața locului nu se vor acorda puncte, ci numai la degustarea oarbă.

2. Puncte pentru aspect și formă (max. 5 puncte)

  • dimenisiuni (lungime, diametru, aspect în ansamblu)
  • uniformitatea fâșiilor
  • uniformitatea stratului de caramel

3. Puncte pentru gust (max. 5 puncte)

  • grosimea aluatului
  • consistența aluatului și gradul de coacere (interiorul colacului)
  • gustul produsului finit

Premii după punctajul obținut:

  • 13,0 – 15,0 –  Medalia de aur
  • 11,0 – 13,0 – Medalia de argint
  • 10, 0 – 11,0 – Medalia de bronz
  • „Kürtőskalács-ul anului în Ţinutul Secuiesc” va fi ales de juriu din primii 3 cozonaci kürtős, medaliate cu aur.

Se acordă punctaj pentru: procesul tehnologic – la locul coacerii; aspect și formă (degustare oarbă); gust (degustare oarbă)

Organizator

Kiemelt támogatók

Parteneri

Sponzori