fbpx

Borvíz és palacsinta a Kürtőskalács – édes ízek fesztiválján


Szeptember 25-ig lehet jelentkezni

Az Aquarius – borvízünnep egy évtizede népszerűsíti a különböző gyógyhatású háromszéki ásványvizeket. A vándorrendezvény idén az I. Kürtőskalács – Édes ízek fesztiválja keretén belül ad lehetőséget az értékes forrásvizek bemutatására és versenyeztetésére, amelyből a legfinomabb palacsintát is elkészíthetik a megmérettetés résztvevői.

„Tudatosan koncentrálunk arra, hogy rendezvényturizmus által is turistákat vonzzunk a térségbe. A kürtőskalács és borvizeink olyan értékek, amelyekre méltán büszkék vagyunk, és amelyek egyediséget képezve Székelyföld brandépítésének alapját jelentik. Célunk, hogy Kovászna megye megerősödjön, mint turisztikai desztináció, ebben pedig a gasztronómiának kiemelt szerepe van, ezért indítjuk el a nagyobb lélegzetvételű kürtőskalács fesztivált, és emellett az Aquarius – borvízünnepet, amely már a térség számos települését bejárta, a borvíz hozzáadásával készített palacsintasütő versennyel együtt” – fejtette ki az esemény kapcsán Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

A szeptember 29-e és október 1-je között Sepsiszentgyörgy főterén a megyei önkormányzat, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület és a Kovászna Megyei Művelődési Központ által megszervezésre kerülő székelyföldi kürtőskalács fesztivál palacsinta sütő versenyén a benevezők A legjobb borvizes palacsinta és a A legjobb palacsintasütő borvíz címre pályázhatnak. Az érdeklődők szeptember 25-ig jelentkezhetnek a megmérettetésekre a www.kurtosfeszt.ro honlapon található jelentkezési lap kitöltésével. A versennyel kapcsolatos részletek az esemény weblapján vagy a 0746110766-os telefonszámon érhetők el.

Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

2017. szeptember 20.vissza

Szervezők

Partnerek

Támogatók