fbpx

Concurs

În prima zi, echipele concurente vor prepara kürtőskalács-ul tradițional, învelit cu zahăr, care va avea greutatea între 350- 400 grame, și o lungime de minimum 35 cm. Marele câștigător „Kürtőskalács-ul anului în Ținutul Secuiesc”, va fi desemnat din rândul cozonacilor secuiești rezultați la această probă.

Cea de a doua zi a concursului va fi dedicată kürtőskalács-ului reinterpretat. Proba a fost introdusă deoarece tendințele actuale ale oamenilor sunt acelea de a încerca, pe lângă produsul tradițional, unul regândit, diferit de cel obișnuit.

Programul concursului

Kürtőskalács-ul anului în Ținutul Secuiesc

(sâmbătă)

Categoria kürtőskalács-ul regândit

(duminică)

Ocuparea locurilor 9.00 9.00
Jurizare la fața locului 10.00 – 12.00 10.00 – 12.00
Începerea frământării 10.00 10.00
Concurs – prezentarea kürtőskalács-ului spre jurizare 13.00 13.00
Jurizare prin degustare oarbă 13.00- 15.00 13.00 – 15.00
Decernarea premiilor 16.00 16.30

7 octombrie 2023 – „Kürtőskalács-ul anului în Ținutul Secuiesc” 

Regulamentul concursului:

Fiecare echipă înscrisă în competiție trebuie să respecte următoarele reguli: 

  1. Punctajul pentru procesul tehnologic (max. 4 puncte)

Juriul va trece pe la fiecare echipă concurentă și va acorda puncte pe durata desfășurării concursului. 

La acest punct, notarea se va face pe baza următoarelor criterii: 

Notă: pentru coacerea tradițională pe cărbune, juriul va acorda punctaj mai mare.

Notă: pentru degustare la fața locului, nu se vor acorda puncte. Punctele se vor acorda numai la degustarea oarbă. 

  1. Punctajul pentru aspect și formă (max. 4 puncte)
  1. Punctaj pentru gust (max. 7 puncte)

Premii acordate în funcție de punctajul obținut

„Kürtőskalács-ul anului în Ţinutul Secuiesc” va fi ales de juriu din primele 3, medaliate cu aur.

În desemnarea câștigătorului pentru marele titlu se va ține cont de următoarele aspecte: procesul tehnologic – la locul coacerii; aspect și formă (degustare oarbă); gust (degustare oarbă)

8 octombrie 2023 – „Kürtőskalács-ul reinterpretat” 

Scopul concursului: 

Atenție! Folosirea mixurilor de făină care se găsesc în comerț este strict intezisă!

Membrii juriului vor vizita standurile echipelor; juriul poate acorda puncte pe toată durata concursului. 

  1. Punctajul pentru procesul tehnologic (max. 5 puncte)

Juriul va trece pe la fiecare echipă concurentă și va acorda puncte pe durata desfășurării concursului. 

Se acordă puncte pentru: 

Notă: pentru degustare la fața locului nu se vor acorda puncte; punctele se acordă numai la degustarea oarbă. 

  1. Punctaj pentru aspect și formă (max 4 puncte)
  1. Punctaj pentru gust (max. 6 puncte)

Premii acordate în funcție de punctajul obținut

Cel mai bun kürtőskalács reinterpretat va fi ales din primele trei medaliate cu aur.

Important! Echipele concurente trebuie să pună în vânzare produsele finite reinterpretate pentru vizitatori pe tot parcursul zilei. 

Vă dorim succes!

Echipa organizatoare


Organizatori

Parteneri

Sponsori