Takács Nikolas és Ráduly Botond Manó a Kürtőskalács – édes ízek fesztiválján

September 14, 2017

Közétette: — Kategória: Uncategorized

Koncertek, néptáncelőadások, gyerekfoglalkozások, Édes ízek sétánya, rekordkísérlet keretezi az Év székelyföldi kürtőskalácsa versenyt, amely a Kürtőskalács fesztivál gerincét képezi. Mint ismeretes, szeptember 29-e és október 1-je között Sepsiszentgyörgy főterén tartják az első Kürtőskalács fesztivált. A szervezők továbbgondolták a korábbi kürtőskalácssütő versenyeket, így idén, új hagyományt teremtve, nagyobb lélegzetű rendezvényt terveztek: méltó ünnepet Székelyföld szimbolikus édességének.

„Igyekeztünk olyan kulturális programkínálatot összeállítani, amelyen a helyi előadók és néptáncegyüttesek vannak előtérben, de ugyanakkor sikerül elhozni a felvidéki Takács Nikolast, aki a magyar zenei élet egyik kiemelkedő egyénisége, rendkívül népszerű Székelyföldön is, míg az Alma együttes a gyerekek örök kedvence” – mondta el előzetesen Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

Péntek délután a népzene és néptánc kap szerepet, fellép a kézdiszentléleki Perkő és a kézdiszentkereszti Tisztás néptáncegyüttes, ekkor rendezik be a teret, a versenyzők elfoglalják a helyüket, kezdődik a ráhangolódás a kürtőskalács-ünnepre. Szombaton és vasárnap zajlik a kürtőskalácssütő verseny, valamint vasárnap az Aquarius borvízünnep.

A fesztivál második napján első alkalommal tart koncertet Sepsiszentgyörgyön a felvidéki származású Takács Nikolas és zenekara, aki szombaton 20 órától lép fel a főtéren. A galántai születésű, Magyarországon élő énekes legjobb dalaiból készült válogatással érkezik a rendezvényre. Előtte 19 órától Zöldi Lara, a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola diákja lép fel.

A vasárnap délután a gyerekes családoké, az Alma együttest nem kell bemutatni a közönségnek, a zenekar 18 órától tart szabadtéri koncertet a főtéren, méltón lezárva a Kürtőskalács fesztivál gyerekprogramjait. A fesztivál utolsó zenei programját az a Ráduly Botond Manó biztosítja, aki szeptember elején a Vocea României tehetségkutató versenyben a zsűrit teljes mértékben elbűvölte. A sepsiszentgyörgyi énekes a Muzikum zenekarral közösen lép színpadra, koncertjük vasárnap 19.30-tól kezdődik.

 

A fesztivál idején igényes gyerekprogramok és vásár is várja az érdeklődőket. A Kürtőskalács – édes ízek fesztiváljának végleges programja jövő héten elérhető lesz a www.kurtosfeszt.ro honlapon.

Egy hozzászólás on “Takács Nikolas és Ráduly Botond Manó a Kürtőskalács – édes ízek fesztiválján

Szóljon hozzá

*